Termeni si conditii

Termenii si condițiile de mai jos se refera la navigarea sau înscrierile efectuate pe site-ul www.inforenergetica.ro si participarea la cursurile si evenimentele Societății de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est).
Pentru a avea toate informațiile legate de condițiile înscrierii si participării la cursurile de radiestezie si inforenergetica, va rugam sa citiți cu atenție cele de mai jos. In cazul in care aveți întrebări sau nelămuriri, va rugam să ne contactati utilizand formularul ce il puteti completa accesand următoarea adresa: https://www.inforenergetica.ro/contact

a) Va vom notifica cu orice schimbare intervenita in Condițiile de utilizare prin afișarea pe site. Modificările astfel făcute sunt socotite a fi acceptate de către utilizator daca acesta continua sa folosească serviciul după afișarea lor pe site, in secțiunea Termeni si Condiții.
b) Utilizarea de către dvs. a produselor, aplicațiilor, serviciilor, aplicațiilor software si site-ului www.inforenergetica.ro este guvernata de termenii prezentului document, excluzând însă alte servicii si termeni acceptați prin semnarea unor documente suplimentare.
c) Cu excepția unor înțelegeri contrare încheiate in scris cu Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta entitate din grup, contractul dvs. cu Societatea de Inforenergetica Centru Vest va include întotdeauna, cel puțin Termenii si Condițiile prevăzute in acest document. Acestea sunt denumite in continuare „Termeni si Condiții”.

Societatea de Inforenergetică Centru Vest este societate cu răspundere limitata înregistrata in Romania, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660.
Utilizarea de către dvs a informațiilor si cursurilor de pe site-ul www.inforenergetica.ro (denumite in acest document in mod colectiv „Serviciile” si excluzând orice alte servicii care va sunt furnizate printr-un contract scris separat) este guvernata de termenii si condițiile prezentului document.
Prezentul document stabilește termenii şi condiţiile de utilizare a website-ului și condițiile de achiziţionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumiți în continuare “Termeni și Condiții“). Acești Termeni și Condiții cuprind drepturile și obligațiile părților care decurg din sau sunt în legătură cu contractul de curs (denumit în continuare “Contract de Studii Inforenergetice“) încheiat între Vânzător și un cumpărător individual prin intermediul web-site-ului Vânzătorului.

Relațiile juridice dintre Vânzător și Cumpărător care nu sunt în mod expres stipulate în acești Termeni și Condiții sunt guvernate de prevederile în vigoare ale art.1650 și următoarele din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, cu modificările și completările ulterioare, Ordonanța Guvernului nr.21/1992 privind protecția consumatorilor și legislația aferentă, cu modificările și completările ulterioare.

Termeni și Condiții Generale

Prezenții Termeni și Condiții sunt parte integrantă din Contractul de Studii Inforenergetice încheiat între Cumpărător și Vânzător și cuprinde drepturile și obligațiile mutuale ale părților (așa cum este definit mai jos).
Prin încheierea Contractului de Studii Inforenergetice, Cumpărătorul (cursantul IE) convine și este de acord cu prezenții Termeni și Condiții, în integralitatea acestora.
Cu excepția prevederilor contrare cuprinse în Contractul de Studii Inforenergetice sau în anexele acestuia, sau a anumitor prevederi cuprinse în acești Termeni și Condiții invalidate în mod expres sau modificate de Contractul de Studii Inforenergetice, sau cu excepția oricărui alt acord contrar dintre Vânzător și Cumpărător, prezenții Termeni și Condiții se vor aplica oricăror relații contractuale dintre părțile contractante.
Prin accesarea și utilizarea web-site-ului www.inforenergetica.ro , Cumpărătorul confirmă că este major sau că a primit permisiunea părinților și că are capacitatea juridică de a încheia un contract și de a plasa ulterior o comandă pe Website.

Curs IE: program de dezvoltare personala prin inforenergetica si radiestezie proiectat, conceput si organizat către Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Infoenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est).

Training: program special referitor la dezvoltarea abilitaților si cunoștințelor individuale necesare îndeplinirii mai eficace a unor sarcini sau a procesului de evoluție personala, care se finalizează cu obținerea unui certificat de absolvire oferit de Furnizorul Cursului.

Furnizor Curs: Prestatorul de servicii, denumit in continuare si Furnizor de formare, care asigura organizarea si livrarea unui Curs IE sau Training.
Cursant: beneficiar al programelor de formare sau Training (persoana fizica sau juridica).
Termen de eliberare Certificat de Absolvire: Tipizatele sunt eliberate către furnizorul de formare, de către Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est).
Certificat de Absolvire: Document care atesta participarea la un Curs IE sau Training si finalizarea acestuia.
Denumirea Comerciala a Cursului: reprezintă numele simplificat al denumirii oficiale a cursului, folosit in scopuri comerciale pentru o înțelegere si identificare mai ușoara de către un cursant sau potențial cursant.
Durata Cursului: interval de timp in care desfășoară un Program de Curs sau Training.
Durata Contractului: Contractul intra in vigoare la data completării formularului de înscriere si achitarea contravalorii cursului, producând efecte pana la îndeplinirea integrala a tuturor obligațiilor contractuale.
Program Flexibil: Posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de program de curs propuse.
Program de Curs: Plan de activitate in care sunt stabilite (in ordinea desfășurării lor) etapele propuse pentru o perioada data, numărul ședințelor de curs (săptămânale, lunare, anuale), dar si intervalul orar, zilele de desfășurare sau locația.
Data Estimata: Este data estimativa de începere a unui Curs IE sau Training. Data exacta de începere a cursului este stabilita si comunicata in mod final către Cursant in momentul in care este atins numărul minim de participanți, stabilit de către Furnizor, pentru a putea fi posibila demararea cursului.
Data de Începere: Este data oficiala de începere a unui Curs IE sau Training. Data de începere va fi comunicata celor INSCRISI, într-o anumita grupa orice mijloc de comunicare, in cel mai scurt timp de la stabilirea acesteia, cu minimum o săptămâna înainte de începerea cursului IE sau a trainingului.

Data pana la care se fac înscrieri: Reprezintă data pana la care se fac înscrieri pentru următoarea grupa care trebuie sa înceapă cel mai repede. Daca numărul minim de participanți in grupa nu a fost atins, aceasta data poate fi reprogramata. Pentru a afla informații relevante despre o anumita grupa, dintr-un anumit oraș, cu un anumit tip de program de curs, va rugam sa ne contactați prin e-mail sau prin intermediul formularului de contact din cadrul site-ului web www.inforenergetica.ro
Număr minim de participanți: reprezintă numărul minim de participanți, necesar, pentru a putea demara Cursul IE sau Trainingul si pentru a stabili Data de Începere a acestuia.
Locurile alocate reprezintă numărul maxim de participanți ce formează o singura grupa. Daca numărul de potențiali participanți este mai mare, se pot forma grupe suplimentare.
Locurile disponibile reprezintă locurile libere ce pot fi ocupate pentru a putea fi completata grupa.
Condiții Minime de Acces: se refera la criterii minime ce trebuie îndeplinite pentru a putea participa la curs.
ORASUL de desfășurare a cursului IE sau training-ului: Orasul de desfășurare a cursului IE sau trening-ului este menționat la secțiunea fiecărui curs IE /training in parte.
LOCATIA de desfășurare a cursului IE sau training: cursul IE sau trainingul se va desfășura fie on-line pe platforma menționata in contract sau intyr-o locatie fizica anuntata anterior.
Training ONLINE: Training-urile Societății de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) ce se pot desfășura atât fizic cat si ONLINE. In cazul trainingurilor Online, pentru participare sunt necesare:

 Laptop/PC, conectat la internet
 Webcam si Microfon funcțional
 Aplicația Zoom instalata ( https://zoom.us/ )

Înscrieri si Modalitatea de Înscriere Online
Cursantul va putea alege cursul la care sa participe, utilizând interfața site-ului www.inforenergetica.ro. Cursantul poate accesa orice curs IE/training, din oferta disponibila, in limita locurilor disponibile si a criteriilor stabilite pentru fiecare program in parte.
Cursantul primește informații complete despre cursul la care s-a inscris precum si despre modulele urmatoare in urma accesarii paginii web “Înscrie-te la Curs” si completând câmpurile obligatorii. Daca a completat o adresa de email valida, cursantul va primi AUTOMAT (pe adresa de email introdusa) informații complete despre tipuri de program disponibile, trainer, modalități de plata, data de începere, dar si link-lul de înscriere ONLINE la cursul IE/training-ul respectiv. Apăsând pe butonul “TRIMITE” Cursantul va fi înscris in sistemul informatic intern de gestiune a cursantilor si a cursurilor si va primi e-mail-uri, mesaje sms, respectiv apeluri telefonice informative.
Pentru efectuarea unei înscrieri valide, cursantul va trebui sa furnizeze anumite date personale pe care trebuie sa le completeze in câmpurile Formularului de Înscriere ONLINE, dar si sa accepte Condițiile de Participare.
Rezervarea si garantarea locului in cadrul unei grupe, se realizează in momentul achitării contravalorii cursului IE/training-ului si transmiterea dovezii platii la adresa plati@inforenergetica.ro. Doar in acel moment înscrierea se considera finalizata.
Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) are dreptul de a modifica fara vreo notificare prealabila datele de desfășurare a programului de curs sau de training, trainerul precum si locația de desfășurare, in cazul in care acest lucru este impus de motive obiective.

Durata Contractului
Contractul intra in vigoare la data completării formularului de înscriere si achitarea contravalorii cursului, producând efecte pana la îndeplinirea integrala a tuturor obligațiilor contractuale.
Prețul si Modalități de Plata
Costul Cursului IE sau training-ului: Reprezinta prețul total al serviciilor prestate de către Societatea de Inforenrgetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est)
Toate preturile afișate pe site sunt in RON.
Valoarea TVA este 0 (zero).
Prețul exprimat este per Cursant.
Costul Cursului IE/training-ului, precum si modalitățile de plata pot fi oricand modificate.

Modalități de Plata:

Plata contravalorii cursului: Se poate realiza prin transfer bancar, prin depunere numerar la Banca Transilvania sau plata cu cardul bancar la sediul Societatii/plata cu cardul bancar prin intermediul site-ului web www.inforenergeticva.ro. In urma platii este necesar sa trimiteți dovada de plata pe e-mail la adresa plati@inforenergetica.ro.

Protecția Datelor Personale si Politica de Confidențialitate:
In cadrul acestui capitol veti afla de ce si când va colectam datele cu caracter personal, cum le folosim, condițiile in care le putem divulga altora, cum le stocam în condiții de siguranța si care sunt drepturile dumneavoastră in legătura cu o asemenea prelucrare conform legii.

Societatea de Inforenergetică Centru Vest, societate cu răspundere limitata înregistrata in Romania, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660, precum si celelalte societati din grup (Societatea Romana de Radiestezie S.R.L, Societatea de Inforenergetica S.R.L, Societatea de Inforenergetica Nord Est S.R.L, Societatea de Inforenergetica Sud Est S.R.L) respecta dreptul la protectia datelor cu caracter personal si considera ca detinerea si prelucrarea acestor date trebuie sa fie efectuata in deplina concordanta cu prevederile legale Regulamentului UE nr. 679/2016, de aplicabilitate generală și Directiva UE nr. 680/2016
Prin prezenta va aducem la cunostinta modul in care vom utiliza aceste date in conformitate cu legea.

Scopul prelucrarii datelor personale

Datele personale furnizate de dumneavoastra se vor utiliza in scopul participarii dvs. la cursurile de studii inforenergetice, programe de formare, seminarii, activitati de informare, de promovare si alte activitati de acest gen, organizate atat de societate cat si de societatile surori, parte din acelasi grup.
Categorii de date personale privitoare la dumneavoastra prelucrate:
Pentru inscrierea si participarea la activitatile mentionate mai sus, sunteti rugat/a sa completati formularele de inscriere/participare, cu urmatoarele date dupa caz: nume si prenume, locul si data nasterii, adresa de domiciliu/resedinta, serie si numar act de identitate, date despre starea civila, nivelul studiilor , adresa, e-mail, telefon mobil, profesie. Este posibil sa fiti fotografiat sau pot fi realizate materiale video in cadrul evenimentelor defasurate catre societate, materiale care pot fi utilizate ulterior pentru promovarea serviciilor noastre.
Datele vor fi colectate prin efectuarea de copii ala documentelor care le contin, sau transmiterea de catre persoana vizata pe suport informatic.
Destinatarii datelor personale privitoare la dumneavoastra:
Informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi utilizate pentru buna desfasurare a activitatilor societatii sau a sociatatilor surori parte din acelasi grup. In acest sens, pot avea acces la aceste date angajati, colaboratori sau alte persoane juridice cu care avem raport de colaborare juridic/contract.
In acest sens Societatea de Inforenergetică Centru Vest, societate cu răspundere limitata înregistrata in Romania, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660, precum si celelalte societati din grup (Societatea Romana de Radiestezie S.R.L, Societatea de Inforenergetica S.R.L, Societatea de Inforenergetica Nord Est S.R.L, Societatea de Inforenergetica Sud Est S.R.L), respecta dreptul la protectia datelor cu caracter personal si se obliga sa asigure constant un nivel un corespunzator de protectie a datelor cu caracter personal, respectand prevederile legale precum si masurile de securitate aplicabile,
Securitatea datelor personale privitoare la dumneavoastra:
Societatea de Inforenergetică Centru Vest, societate cu răspundere limitata înregistrata in Romania, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660, precum si oricare alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie S.R.L, Societatea de Inforenergetica S.R.L, Societatea de Inforenergetica Nord Est S.R.L, Societatea de Inforenergetica Sud Est S.R.L), va asigura masuri de securitate adecvate pentru protejarea datelor furnizate de dumneavoastra impotriva accesului neautorizat, distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii sau dezvaluirii, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala, in conformitate cu prevederile Regulamentului nr.679/27 aprilie 2016 si a Legii nr.677/2001, Regulamentul UE 2016/679
Beneficiarii serviciilor oferite de catre Societatea noastra vor avea urmatoarele drepturi:
- dreptul de acces la date (de a obtine de Societatea de Inforenergetică Centru Vest, societate cu răspundere limitata înregistrata in Romania, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660, precum si oricare alta societate din grup - Societatea Romana de Radiestezie S.R.L, Societatea de Inforenergetica S.R.L, Societatea de Inforenergetica Nord Est S.R.L, Societatea de Inforenergetica Sud Est S.R.L, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele dumneavoastra sunt sau nu prelucrate),
- dreptul de interventie asupra datelor (de a solicita rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor dumneavoastra incomplete sau inexacte),
- dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care va vizeaza sa fie prelucrate in alt scop decat cele mentionate in prezentul formular.
- dreptul de a va adresa justitiei daca apreciati ca drepturile dumneavoastra nu sunt respectate, etc.
Pentru exercitarea oricaruia din drepturile dumneavoastra mai sus indicate va rugam sa va adresati cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediu Societatea de Inforenergetică Centru Vest, având sediul in social in Mun. București, Sectorul 4, Calea Văcărești, nr 209, Bl. 85A, et. 7, ap. 27, București, înregistrata la Registrul Comerțului sub nr. J40/1828/2015, identificata prin cod unic de înregistrare 34110660,

Proprietatea intelectuala
Conținutul acestui site, sub toate aspectele, este proprietatea Societății de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), iar informațiile respective pot fi sub incidenta legilor interne sau internaționale de protecție a proprietății intelectuale.
Toate drepturile referitoare la proprietatea intelectuala sunt rezervate. Protecția se exercita asupra textelor, imaginilor si fotografiilor, precum si asupra altor elemente protejate de drepturi de autor.
Nu aveți voie (si nici nu puteți sa permiteți nimănui altcuiva) sa copiați, sa modificați, sa creați derivații, sa efectuați activități de reverse engineering, sa decompilați sau sa încercați in orice alt mod sa extrageți codul sursa al site-ului www.inforenergetica.ro

Utilizarea site-ului www.inforenergetica.ro

Orice vizitator/utilizator al acestui site poate vizita, copia, tipări ori distribui informații si documente publicate de Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), prin intermediul acestui site, cu condiția sa fie pentru uz personal; sa nu facă obiectul unei activități comerciale, sa fie pentru scopuri informative, sa menționeze obligatoriu sursa Societatea de Infoenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), (www.inforenergetica.ro ), indiferent de modul de utilizare.
Vizitatorul/Utilizatorul înțelege si este de acord sa folosească site-ul www.inforenergetica.ro numai in scopuri legale. Vizitatorul/Utilizatorul se obliga sa folosească acest site fără a modifica, copia, distribui, transmite, publica, acorda licențe, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestui site. Vizitatorul/Utilizatorul se obliga, de asemenea, sa nu folosească si sa nu permită vreunui terț sa folosească acest site pentru a primi sau transmite materiale care contravin oricărei legi sau dispoziții legale in vigoare, de natura obscena, amenințătoare, agresiva, defăimătoare.
Sunteți de acord sa nu accesați (sau sa nu încercați sa accesați) nici unul dintre Servicii prin alte mijloace decât interfața oferita de Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), cu excepția cazului in care vi s-a permis in mod specific sa faceți acest lucru in cadrul unui contract separat cu Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est).
Cu excepția cazului in care vi se permite expres acest lucru in cadrul unui contract separat cu Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), sunteți de acord sa nu reproduceți, sa nu duplicați, sa nu copiați, sa nu vindeți, sa nu comercializați sau sa nu revindeți Serviciile oferite in nici un scop.
Sunteți de acord ca sunteți singurul responsabil (iar Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) nu are nici o responsabilitate fata de dvs. sau fata de terți) pentru orice încălcare a obligațiilor dvs. prevăzute in Termeni si Condiții si pentru orice consecințe (inclusiv orice pierderi sau prejudicii pe care le poate suferi Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup - Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) care pot apărea in urma unei asemenea încălcări.
Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) încearcă sa mențină informațiile de pe acest site cat mai corecte, complete si actuale. Totuși, Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau celelalte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) nu își asuma in niciun fel răspunderea pentru eventualele elemente inadecvate legate de descrierea serviciilor, documentelor si alte caracteristici de orice natura ale serviciilor de pe site-ul www.inforenergetica.ro.
Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) nu își asuma răspunderea pentru nici un fel de pierdere (materiala, financiara, de date sau informații) care poate sa apară direct sau indirect din cauza informațiilor incluse pe site-ul www.inforenergetica.ro sau a nefuncționării sau functionarii necorespunzătoare a acestui site. Plata tuturor cheltuielilor adiționale legate de folosirea site-ului http://www.inforenergetica.ro (inclusiv servicii telefonice si/sau Internet) intra in sarcina Vizitatorului/Utilizatorului.
Ați luat cunoștința de faptul ca toate informațiile (cum ar fi fișiere de date, text scris, aplicații software, muzica, fișiere audio sau alte sunete, fotografii, filme sau alte imagini) la care aveți acces ca fiind parte din Servicii sau prin utilizarea Serviciilor sunt doar răspunderea persoanei de la care origineaza conținutul respectiv.

Sunteți de acord ca sunteți singura persoana responsabila, iar Societatea de Inforenergetică Centru Vest sau alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) nu are nicio responsabilitate fata de dvs. sau fata de terți) pentru orice Conținut pe care îl creați, transmiteți sau postați atunci când utilizați Serviciile si pentru consecințele acțiunilor dvs. (inclusiv pentru orice pierdere sau prejudiciu pe care îl poate suferi Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alte societăți din grup - Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est).

Răspunderea parților
Niciuna dintre părți nu va fi responsabila pentru neîndeplinirea la timp sau îndeplinirea inadecvata, parțiala sau totala, a obligațiilor sale, daca o astfel de neîndeplinire la timp sau îndeplinire inadecvata a fost cauzata din motive de forța majora.
In cazul in care Beneficiarul nu continua sau nu finalizează cursul IE/training din motive imputabile acestuia, Beneficiarul nu are dreptul sa solicite restituirea sumelor achitate Furnizorului de curs IE. Beneficiarul nu are dreptul sa solicite continuarea cursului IE/trainingului într-o alta perioada decât cea stabilita, sau cu o alta grupa, decât cu acordul expres al Furnizorului de curs IE.
Furnizorul de curs IE răspunde pentru serviciile prestate in conformitate cu prezentul document.
In cazul in care Beneficiarul nu își îndeplinește obligațiile din Condițiile specifice de desfășurare a Curs IE/Training, Furnizorul de curs IE își rezerva dreptul, după caz, de a sancționa si a întrerupe participarea la curs a Beneficiarului, păstrând suma achitata pana in acel moment de către acesta cu titlu de despăgubiri, notificând Beneficiarul.
In cazul in care Beneficiarul nu își îndeplinește obligațiile de plata in condițiile si la termenele stabilite, Furnizorul de curs IE își rezerva dreptul de a întrerupe participarea Beneficiarului la cursul IE/training, pana la achitarea integrala a sumelor restante la plata.

Forța majora
Forța majora exonerează de răspundere pârțile, in cazul neexecutării parțiale sau totale a obligațiilor asumate prin prezentul document. Prin forța majora se înțelege un eveniment independent de voința parților, imprevizibil si insurmontabil, apărut după încheierea contractului si care împiedica pârțile sa execute total sau parțial obligațiile asumate.
Pe perioada forței majore invocate, toate termenele se suspenda.
Doar daca aceste împrejurări si consecințele lor durează mai mult de 6 (șase) luni, fiecare partener poate renunța la executarea contractului pe mai departe.

Soluționarea litigiilor
Pârțile vor depune toate diligentele pentru rezolvarea pe cale amiabila a neînțelegerilor ce se pot ivi intre ele cu ocazia desfășurării relațiilor contractuale.
Daca rezolvarea pe cale amiabila nu este posibila, Pârțile se pot adresa instanței de judecata competente, potrivit legii.
Notificări
Orice notificare va fi adresata in scris la datele de contact prevăzute in partea introductiva.
Reclamații. Soluționarea reclamațiilor:
Orice reclamație sau solicitare de informații va fi adresata de către Beneficiar in scris la datele de contact ale Furnizorului de Curs IE.
Furnizorul de curs IE va analiza reclamațiile sau solicitările supuse atenției de către Beneficiar, iar in cazul in care nemulțumirile Beneficiarului se vor dovedi a fi reale, Furnizorul de formare profesionala va depune toate eforturile necesare in vederea identificării unei soluții satisfăcătoare.
In cazul in care nemulțumirile Beneficiarului se vor dovedi a fi reale, daca aceasta situație nu este imputabila Beneficiarului, Furnizorul de curs IE va proceda la remedierea serviciului in termen de maximum 15 zile din momentul când Furnizorul de curs IE a constatat deficientele serviciului prestat.
Furnizorul de curs IE va răspunde reclamațiilor sau solicitărilor primite in legătura cu serviciul prestat, intra-un termen ce nu poate depăși 30 de zile calendaristice de la data înregistrării acestora.

Dispoziții finale
Dispozițiile prezentului document se completează cu prevederile legale aplicabile in materie si cele ale Codului Civil. Termenii si Condițiile reprezintă un acord juridic dintre dvs si Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) si guvernează utilizarea de către dvs a Serviciilor (însă cu excepția serviciilor pe care vi le oferă in cadrul unui contract scris separat), si înlocuiește complet orice aranjamente anterioare dintre dvs si Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) in privința Serviciilor.
Sunteți de acord ca, daca Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) nu exercita sau nu pune in aplicare un drept legal sau o compensație legala cuprins(a) in acești Termeni (sau de care beneficiază Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta societate din grup - Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) conform oricărei legislații aplicabile, acest lucru sa nu fie considerat ca o renunțare formala la drepturile Societății de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) si ca drepturile sau compensațiile respective vor fi in continuare la dispoziția Societatii de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est). Daca orice instanța, cu jurisdicție de a lua hotărâri in acest caz, se pronunța in sensul ca una dintre prevederile acestor Termeni este nelegala, atunci prevederea respectiva va fi eliminata din cadrul Termenilor, fără a aduce atingere celorlalte prevederi ale Termenilor. Restul prevederilor din Termeni vor rămâne in vigoare si vor produce efecte in continuare. Termenii si relația dvs cu Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) prevăzută in acești Termeni, vor fi guvernate de legislația romana. Dvs si Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) sunteți de acord sa va supuneți jurisdicției exclusive a instanțelor judecătorești din Romania pentru soluționarea oricărei dispute juridice care poate apărea din acești Termeni. Cu toate acestea, sunteți de acord ca Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) sa aibă dreptul de a solicita remedii bazate pe injoncțiuni (sau o forma echivalenta a unui demers juridic urgent) in orice jurisdicție.
Acceptarea Termenilor
Prin utilizarea efectiva a Serviciilor se considera ca ați citit, înțeles si acceptat prezenții Termeni si Condiții. Totodată, confirmați si acceptați faptul ca Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau a unei alte societăți din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) va considera utilizarea de către dvs a Serviciilor ca o acceptare a Termenilor începând cu momentul respectiv.
Nu puteți utiliza Serviciile si nu puteți accepta Termenii daca nu aveți vârsta legal acceptabila pentru încheierea unui contract cu Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est), sau sunteți o persoana căreia i s-a interzis primirea de Servicii conform legislației din Romania.
Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta societate din grup (Societatea Română de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) poate modifica, revizui, îmbunătăți sau întrerupe furnizarea de informații sau servicii prezentate pe acest site sau oricare din documentele incluse pe acest site, fără a informa in prealabil in acest sens. Societatea de Inforenergetica Centru Vest sau o alta societate din grup (Societatea Romana de Radiestezie, Societatea de Inforenergetica, Societatea de Inforenergetica Nord Est, Societatea de Inforenergetica Sud Est) își rezerva dreptul de a modifica – adaugă, șterge, completa, actualiza – in totalitate sau parțial acești Termeni si condiții fără un anunț prealabil. Aceste modificări intra in vigoare in momentul in care sunt publicate pe site-ul www.inforenergetica.ro si se considera a fi acceptate de Vizitator/Utilizator prin folosirea in continuare a acestui site.
Obiectul Contractului

Obiectul contractului îl constituie reglementarea raporturilor dintre Prestator si Cursant – beneficiar al serviciilor educaţionale - Studii Inforenergetice - cu precizarea drepturilor şi a obligaţiilor părţilor semnatare în concordanţă cu legislaţia în vigoare;
Disciplinele şi numărul de Teme din cadrul unui Curs sunt prevăzute în manualul Cursului;
Prestatorul acordă după absolvire şi promovarea examenului de la începutul gradului urmator denumit în continuare si (Grad IE) certificat de absolvire;
Cursurile de Inforenergetică (Gradele 1–IOS) sunt structurate in module independente, consecutive care pot fi urmate de către cursant la un anumit interval de timp.
Cursantul la începutul urmatorului curs/modul va susține un examen de absolvire aferent gradului anterior, examen ce va avea la bază tematica predată în cursul susținut;
Examenele aferente Cursurilor Gradelor (2 – IO S) sunt de natură practică, iar examenul de gard 1 este de natura teoretica si practica;
Începând cu Cursul de Gradul 8, cursantul la începerea gradului va prezenta o lucrare de Cercetare Inforenergetică, lucrare care trebuie să obțină minim nota 7, conform criteriilor de evaluare inforenergetică specifică;


Drepturile si obligațiile Prestatorului

Elaborează planurile de învăţământ si practică în conformitate cu obiectivele programului de curs, astfel încât să asigure o pregătire corespunzătoare calitativ şi cantitativ la forma de învăţământ;
Urmărește modul în care Cursantul îşi respectă toate îndatoririle asumate prin prezentul contract;
Stabileşte condiţiile de înscriere la Cursuri si întreruperea Cursului;
Stabileşte modul de încasare şi termenele de achitare a taxelor de curs;

Drepturile si obligațiile Cursantului

A) Drepturi
Să solicite Lectorului, clarificarea problemelor din tematica cursului IE;
Să participe la activitățile de practică desfăsurate în cadrul Cursului IE, la activităţile de cercetare IE (inforenergetică) specifice în cadrul oferit de Prestator;
Cursantul are dreptul de a practica cele învățate conform prevederilor prezentului Contract în limitele si criteriile stabilite de către Prestator, care deține acordul detinatorului drepturilor de Autor a - Cursurilor de Inforenergetică - orice încălcare a prevederilor prezentului Contract, conform legilor în vigoare se va sancționa conform prevederilor în vigoare a incălcari Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe
Cursantul va aplica liber si de bună-credință cele învățate fară a aduce prejudicii de imagine sau materiale deținatorului Drepturilor de Autor si a Brevetelor de Inventitie OSIM pentru obiectele: Ansa si Raportorul, care sunt sub Brevet Nr. ………
Cursantul la finalizarea gradului 3 poate șă aplice cele învățate la cursurile de Inforenegetică (în cadrul unei forme juridice legale);
Practicarea celor învățate de către Cursant ca liberă practică în cadru particular se va limita la:
a) Tratamente Inforenergetice în cabinet particular;
b) Consultanță Inforenergetică în orice domeniu;
c) Biodetecție si cercetare Radiestezică de orice fel în orice domeniu;
Cursantul poate fi remunerat pentru serviciile de mai sus după cum va stabili acesta de cuviință, conform legislatiei in vigoare;
Prestatorul nu va pretinde o remunerație pentru cele de mai sus, în urma activitatilor desfasurate de către cursant în cabinetul particular;

B) Obligații
Să respecte reglementările adoptate de către conducerea Societății;
Să respecte normele de disciplină și etică spirituală exprimate în cadrul - Angajamentului Deontologic Anexa Nr. 1 la Contractul de Curs;
Să achite taxa de Curs în cuantumul, modul si la termenul stabilit de Prestator conform contractului de - Studii Inforenergetice –;
Fiecare plata realizata de catre cursant in contul Prestatorului – contravaloare a unui modul de curs – insemna implicit acceptarea Termenilor si Conditiilor care sunt parte integranta a prezentului Contract.

C) Limitele de aplicabilitate a celor învățate în cadrul Cursurilor IE
Cursantul nu are dreptul de a Preda Cursurile IE;
Cursantul nu are dreptul de a obtine foloase materiale prin comercializarea în orice forma a Cursurilor de Inforenergetică;
Cursantul nu are dreptul să transmită Cursurile de Infornernergetică pe cale media sau în mediul virtual;
Prestatorul nu va îngrădi dreptul la liberă practică a celor învățate de către Cursant atât timp cât Cursantul se va încadra si respecta termenii prezentului Contract, Contract care este în acord cu Legea Dreptului de Autor, Legea Brevetelor de Invenție OSIM si a Codului Civil în vigoare;
D) Sancțiuni;
Conform Legii nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.


Caracterul Confidenţial al Contractului
Nicio parte contractantă nu are dreptul, fără acordul scris al celeilalte părţi:
a) de a face cunoscut contractul sau orice prevedere a acestuia unei terţe părţi, în afară acelor persoane implicate în îndeplinirea contractului sau cele prevazute de legislatia în vigoare;
b) de a utiliza informaţiile şi documentele obţinute, sau la care are acces în perioada de derulare a contractului, în alt scop decât acela de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale;
Dezvăluirea oricărei informaţii faţă de persoanele implicate în îndeplinirea contractului se va face confidenţial şi se va extinde numai asupra acelor informaţii necesare în vederea îndeplinirii contractului;
O parte contractantă va fi exonerată de răspunderea pentru dezvăluirea de informaţii referitoare la contract dacă:
a) informaţia era cunoscută părţii contractante înainte ca ea să fi fost primită de la cealaltă parte contractantă, sau;
b) informaţia a fost dezvăluită după ce a fost obţinut acordul scris al celeilalte părţi contractante pentru asemenea dezvăluire, sau;
c) partea contractantă a fost obligată în mod legal să dezvăluie informaţia;
Nerespectarea caracterului confidenţial al contractului, atrage penalizări părţii în culpă, corespunzătoare mărimii daunelor aduse;


Acord de cedare drepturi de autor cu titlu gratuit

În calitate de Cedent, denumit în continuare în prezentul acord Cedent:
Având ca temei legal Legea nr.8/1996 – privind drepturile de autor si drepturile conexe, actualizată (ultima actualizare are în vedere inclusiv Legea 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă), precum si legislația romană în materie în vigoare, au convenit încheierea prezentului contract in următoarele condiții:
Autorul are calitatea de Cursant al Cesionarului, în cadrul Cursurilor de Inforenergetică;
În virtutea calității menționate la alineatul precedent, Autorul realizează sau participă la realizarea diferitelor proiecte în cadrul activităților desfășurate de Cesionar, denumite în continuare în prezentul contract Cursuri si realizează „lucrări” de Cercetare IE (Inforenergetice);

A) Obiectul prezentului Acord:
Îl reprezintă cesiunea de către Autor către Cesionar a tuturor drepturilor de autor cu privire la lucrările de Cercetare IE pe care le realizează sau la realizarea cărora îsi aduce aportul, inclusiv prin idei, inovații, schite, desene, programe de calculator, tehnici de promovare a Cursurilor IE (inforenergetică) sau alte asemenea, considerându-se că lucrările s-au făcut la solicitarea Cesionarului în cadrul Cursurilor IE si în baza Contractului de – Studii Inforenegetice - acestuia încheiat cu acesta, ca parte integrantă a Studiilor de Inforenegetica si prin aceasta îi aparțin în totalitate;
Cesiunea drepturilor de autor este totală, exclusivă si definitivă în favoarea Cesionarului de la data realizării Lucrărilor IE sau de la data la care Autorul si-a adus contributia la realizarea lucrărilor, toate drepturile de autor trecând de la aceasta dată la Cesionar, acesta dobândind astfel calitatea de titular al drepturilor de autor;
Autorul nu va fi remunerat pentru cesiunea drepturilor de autor în baza prezentului contract;
Acesta înțelege si cedează dreptul de utilizare a acestora în cadrul Societății cu titlu gratuit, si în cadrul tuturor celorlalte 4 Societăți care au drept legal de a utiliza si preda Cursurile de Inforenergetică atat teritoriul României cât și în afara acesteia;
De a utiliza Lucrarea de Cercetare IE în parte sau tot, în reviste, în viitoarele Teme IE din cadrul Cursurilor de Inforenergetică din cadrul tematicilor Cursurilor IE, denumite în continuare Grade IE;
În acest sens, aceste lucrări devin, fac parte componentă, integrată a sistemului de învătăre permanentă și de evaluare a unui cursant în învățarea și însușirea acestui sistem exprimat prin Grade IE;

Alte Prevederi

Prestatorul nu își asumă modalitatea si maniera în care Cursantul alege să aplice cele învățate ulterior, acesta este direct responasabil de modalitatea aplicarii celor învățate si a rezultatelor obtinute în nume personal;
Prestatorul se absolvă de orice prejudiciu ulterior adus de un cursant vreunei terțe persoane sau Instituții, în urma aplicarii celor învățate la Cursurile de Inforenergetică, Societatea apreciind că fiecare Cursant este unic si înțelege în propriul său mod, si aplică, manifestă liber cele învățate, conform capacititaților sale individuale si intelectuale;
Societatea nu autorizează niciun cursant să reprezinte Societatea sau să contracteze în numele său alte entități juridice sau persoane fizice în vederea oferirii serviciilor Inforenergetice;
Orice contractare a cursantului în timpul desfasurarii acestui contract de Studii Inforenergetice si ulterior, se va realiza de catre cursant exclusiv în nume propriu;
Cursantul poate realiza contractari în numele Societatii doar în baza unui acord scris între acesta si Societatea care are acordul detinatorului drepturilor de Autor al Cursurilor de Inforenergetică, în limite si cadrul legal;
Societatea recomandă Cursanților să aplice cele învățate în cadrul Cursurilor de Inforenergetică cu maximă resposabilitate si în acord cu prevederile legale si morale;
Denunțare contractului: Prezentul contract încetează de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unei instanţe de judecată, în cazul în care vreuna dintre părţi:
Este declarată în stare de incapacitate de plăți sau a fost declanşată procedura de lichidare (faliment) înainte de începerea executării prezentului contract,
Fiecare dintre parți iși rezervă dreptul de a denunța unilateral prezentul contract cu un preaviz de 30 de zile;
Forța majoră exonerează de raspundere partea care o învocă, în condițiile dreptului comun în materie.